IT-alan moniottelija – Tommi Helenius

Näen sekä metsän että puut.

Sähköpostiosoite: helenius@gmail.com
Puhelinnumero: +358 45 233 85 21
LinkedIn

Mihin kaikkeen kokemustani voi hyödyntää?Tommi_Helenius_cv (1)

Osaamiseni soveltuu ICT-alaa sivuavien koulutusten suunnitteluun ja toteutukseen. Pystyn myös markkinoimaan koulutuksia. Voin toimia mm. SharePoint ja Salesforce –järjestelmien loppukäyttäjien kouluttajana sekä ko. järjestelmien pääkäyttäjänä.

Pääkäyttäjän roolissa voin hoitaa käyttäjien luvittamisen, ongelmatilanteiden ratkomista, toimittajayhteistyötä sekä incident & change managementia.

Ohjelmistosuunnittelun ja ostopalveluiden näkökulmasta voin toimia liiketoiminnan ja it:n välisenä tulkkina sekä osana palveluiden kilpailutusta. Taustani mahdollistaa monipuoliset tehtävät, joista edellä mainitut ovat esimerkkejä.

Top 3 osaamistani:

– Tarinan kerronta
– Monimutkaiset kokonaisuudet
– Ihmiset

Top 3 kiinnostukseni kohdetta:

– Palveluiden tuotteistus
– Projektien johtaminen
– Organisaatioiden kehittäminen

Minkälaista työtä etsin?

Ensisijaisesti etsin pysyvämpää kotia, roolia, jossa voin hyödyntää laajaa kokemustani ja kiinnostustani toimimiseen ihmisten ja tekniikan välisenä tulkkina sekä oppia uusia asioita ja kokonaisuuksia. Pitkä tekninen kokemus ja sivutoiminen kouluttaminen on nostanut esille sen, että pidän ihmisläheisestä työstä, joten mm. liiketoiminnan ja alihankkijan välissä toimiminen on luonnollinen jatkumo aiemmalle kokemuspohjalle. Pelkkä Excelien pyörittely ei minua motivoi, enkä halua olla vain huonelihaa, mutta innostavat tehtävät ja uudet kohtaamiset ovat sitä, mikä saa minut heittäytymään täysillä.

Toimialalla ja yrityksen koolla tai sijainnilla ei ole niin suurta merkitystä, kuin työyhteisön tarjoamilla mahdollisuuksilla ja positiivisella asenteella.

Työhistoriani:

Nopea oppija joka on kiinnostunut laaja-alaisesti teknologiasta ja yhteiskunnasta. Vahva ICT –tausta yhdistettynä mm. Henkilöstöjohtamisen perusopintoihin mahdollistaa työskentelyn moninaisissa rooleissa liiketoiminnan ja it:n/toimittajan välillä.

Pitkän työhistorian aikana eräs mielenpainuvin kokemus oli, kun vuonna 2007 toimin alihankkijana työttömille suunnatun Asiakaspalvelu englannin –kurssin kouluttajana. Eräs kurssilainen, alunperin viron venäläistaustainen n. 50-vuotias nainen kertoi, että hän osaa saksaa, viroa, venäjää ja suomea, muttei ole koskaan oppinut englantia. Alkukartoituksen jälkeen hän jäikin osaksi alkeisryhmää, joka opiskeli perusteita sillä aikaa, kun osaavampi ryhmä teki kaksi päivää kotitehtäviä. Viikon pituisen koulutksen viimeisenä päivänä hän tuli innostuneena kertomaan, että oli edellisenä päivänä koulutuksen jälkeen käynyt kirjastossa lainaamassa kaksi englannin kielikurssia, koska olin saanut häneen syttymään innon oppia lisää, koska olin ollut kärsivällinen ja häntä huomioiva kouluttaja.

Millainen olen?

Olen avoin ja tulen toimeen ihmisten kanssa. Tiedän, etten tiedä kaikkea, mutta pyrin omaksumaan mahdollisimman paljon informaatiota organisaatiosta jossa työskentelen. Eniten minua motivoivat tehtävät, joissa joudun hieman pinnistelemään ja oppimaan jotain uutta, koska pelkkä 8-16 rutiini ei minua säväytä.

Mikä on koulutustaustani?

KTM, 136 ov / 160
Kansantaloustiede, HCI, henkilöstöjohtamisen, aikuiskasvatuksen ja viestinnän perusopinnot aloitettu

2017  Certified Salesforce Administrator
2015   ITIL Foundation
2012- 2015 Various advanced SharePoint courses, including Office 365management.
2011  MCTS, Microsoft SharePoint 2010

Työnhakualueeni:

Ensisijaisesti Keski-Suomi, mutta olen valmis liikkumaan n. 350 km säteellä Jyväskylästä ja tarvittaessa muuttamaan Tampereelle tai pääkaupunkiseudulle.

Linkkejä:

CV

Advertisement