Analyyttinen teknisen B2B-markkinoinnin ja tuotehallinnan skarppi mestari – Satu Kataja

Skarppi DI-tradenomi empaattisella twistillä – även expert på svenska!

Sähköpostiosoite: satu.j.kataja@gmail.com
LinkedIn

Mihin kaikkeen kokemustani voi hyödyntää?

Satu_Kataja

Kuva: Studio Suvi Roiko

Minulla on ainutlaatuinen tekninen sekä liiketaloudellinen työ- ja koulutustausta ja siten kokemustani voi hyödyntää eri toimialaloilla, esimerkiksi teollisuus, tekniset palvelut ja valmennus. Sydäntäni lähellä ovat tekninen markkinointi, dokumentointi eri muodoissaan, tuotehallinta ja liiketoiminnan kehittäminen. Kokemustani voi hyödyntää myös tehtävissä, joihin kuuluvat tekninen asiakaspalvelu ja valmennukset/koulutukset. Kokemustani voi hyödyntää kansainvälisissä tehtävissä: työkieliäni ovat olleet suomen lisäksi englanti ja ruotsi. Ruotsin kieli on intohimoni. Osaan myös saksaa.

Top 3 osaamistani:

– Teknisen myynti- ja markkinointimateriaalin tuottaminen suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi
– Liiketoiminnan ja myynnin kehittäminen monialaisissa projekteissa
– Tuotehallinnan tehtävät ja tuotekoulutukset innostavasti ja asiantuntevasti

Top 3 kiinnostukseni kohdetta:

– Tekninen markkinointi ja dokumentointi eri muodoissaan
– Liiketoiminnan kehittäminen
– Tuotehallinta ja -tuki, koulutukset ja valmennukset suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi

Minkälaista työtä etsin?

Horisontissani siintää asiantuntijatehtävä, jossa yritys ja sen asiakkaat hyötyvät timanttisesta teknisestä ja liiketaloudellisesta osaamisestani. Minulla on intohimona tuottaa laadukkaita markkinointimateriaaleja ja teknisiä dokumentteja työnantajani ja asiakkaiden käyttöön. Liiketoiminnan kehittäminen inspiroi myös minua. Lisäksi minua motivoivat tekninen tuotetuki, koulutusten ja valmennusten laatiminen sekä pitäminen sekä itsenäinen työskentely monialaisissa tiimeissä.

Yritys voi olla suuri kansainvälinen yritys tai PK-yritys, jonka henkilöstömäärä on yli 20. Yritys ja sen asiakkaat hyötyvät osaamisestani eniten, jos yritys on teollisuusyritys tai sen toimintaan kuuluvat tekniset palvelut yrityksille. Annan parhaani yrityksen menestymiselle ja siksi tavoitteena on työ, johon voin ankkuroitua ja sitoutua pidemmäksi aikaa.

Työhistoriani:

Työkokemukseni aarrearkkuun on kertynyt kattava paletti aarteita. Minulla on tietoja ja taitoja teknisen myynti- ja markkinointimateriaalin tuottamisesta. Vastasin kansainvälisessä yrityksessä uuden app-myyntisovelluksen implementointiprojektista kansainvälisen myyntiverkoston käyttöön. Vastuullani oli sisällönsuunnittelu ja -tuotanto appiin: mm. tekniset datat ja spesifikaatiot, esitykset, leafletit ja muut materiaalit. Olen myös tuottanut tuotteiden myynti- ja markkinointimateriaaleja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Vastuullani on myös ollut koulutusmateriaalien laatiminen asiakkaalle ja tuotekoulutusten koordinoiminen ja koulutusten pitäminen englanniksi yrityksen henkilöstölle ympäri maailmaa sekä teknisen tuotetuen tehtäviä. Lisäksi vastuullani on ollut toiminnan- ja tuotannonkehitystehtäviä kansainvälisessä yrityksessä. Aarrearkun aarteista löytyy myös arvokasta kokemusta myynnin- ja markkinoinnin asiakaspalvelutehtävistä kasvotusten, puhelimitse, sähköpostitse ja kentällä.

Millainen olen?

Ainutlaatuisen teknisen ja liiketaloudellisen työ- ja koulutustaustani ansiosta osaan asettua hyvin eri henkilöiden asemaan, koordinoida ja auttaa heitä omalla osaamisellani ja empaattisella olemuksellani. Olen saanut positiivista palautetta siitä, että ymmärrän eri osaajien näkökulmia ja siten olen eri osastoja yhdistävä linkki. Yksi vahvuuksistani onkin juuri se, että ymmärrän sekä teknisen että myynnin näkökulmia. Vahvuuteni ja intohimoni on ruotsin kieli.

Olen myös saanut positiivista palautetta mm. oma-aloitteisesta ja huolellisesta työotteesta. Olen analyyttinen ja tarkka, mutta joustava ja muutoksiin mukautuva. Motivoidun itsenäisestä työskentelystä monialaisissa tiimeissä, jossa voin kehittää osaamistani yrityksen hyväksi. Luonteeni ja taustani ansiosta minulta luonnistuvat esimerkiksi sekä Excel-taulukoiden tarkka laatiminen että innostavien koulutusten suunnitteleminen ja pitäminen. Minua kuvaavat hyvin adjektiivit: sinnikäs, ahkera ja luotettava. Kollegani kuvaavat minua positiiviseksi, iloiseksi ja reippaaksi.

Mikä on koulutustaustani?

Olen konetekniikan diplomi-insinööri ja tradenomi (AMK). Diplomi-insinöörin opinnoissani laaja pääaineeni oli tuotantotekniikka ja erikoispitkä sivuaineeni teollisuustalous. Tradenomin opinnoissani suuntaukseni oli markkinointi ja kansainväliset liiketoiminnot.

Työnhakualueeni:

Ensisijaisesti Tampere, Tampereen kehyskunnat, Pirkanmaa ja Kanta-Häme. Arvostan suuresti etätyön mahdollisuutta kauempana sijaitsevien työmahdollisuuksien kohdalla. Työ voi myös olla jonkin verran liikkuvaa. Minulla on B-ajokortti ja auto käytössä.

 

Advertisement