Osaaja pois piilosta – Heidin tarina

Viestinnän ammattilainen Heidi Hölsömäki liittyi Piilo-osaajiin siirtyessään pitkästä aikaa työnhakijaksi, koska hän kaipasi tukea nykyaikaiseen työnhakuun ja oman osaamisensa sanoittamiseen. Mitä kaikkea hän loppujen lopuksi sai Piilo-osaajista irti?

Mikä sai sinut alun perin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Kiinnostuin Piilo-osaajista noin puolitoista vuotta sitten, kun työnhaku tuli pitkästä aikaa ajankohtaiseksi. Silloinen työnantajani keskitti toimintonsa toiseen kaupunkiin edellyttäen tiivistä fyysistä läsnäoloa. Aloitin pendelöinnin, mutta perheeni vuoksi päätin samalla etsiä uutta työtä lähempää tai joustavammin työaikajärjestelyin. Piilo-osaajien positiiviset postaukset LinkedInissä ja Twitterissä herättivät huomioni. Olin jo aiemmin liittynyt Mothers in Business -yhdistykseen, josta ”Piilaritkin” sai alkunsa. Minulle oli tärkeää olla aktiivinen toimija ja työnhakija muuttuneessa työelämätilanteessa.

Mitä halusit saavuttaa kampanjan avulla?

Edellisestä työnhaustani oli yli kymmenen vuotta aikaa, joten kaipasin sparrausta nykypäiväiseen työnhakuun ja oman osaamisen sanoittamiseen. Kaipasin lisäbuustia työelämäverkostoni aktivoimiseen ja tuoreita ideoita. Toivoin myös, että Piilarien kautta tuleva some-näkyvyys tukisi työllistymistäni.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Piilarien profiilisivu on minusta toimiva konsepti, joka auttaa sanoittamaan sekä osaamista että tavoitteita raikkaalla tavalla. Sitä kelpaa esitellä! Sen avulla on ollut myös luontevaa kertoa omalle sosiaalisen median verkostolleni, että olen kiinnostunut uusista tehtävistä. Työllistyin ensin määräaikaiseen ja erittäin mielekkääseen viestinnän kehittämistehtävään verkostojeni kautta. Jatkoin samalla työnhakua avoimiin ja LinkedInissä vinkattuihin paikkoihin, ja kävin useissa mielenkiintoisissa haastatteluissa. Jokaisesta hausta opin! Piilo-osaajien avulla sain sparrattua ansioluetteloni ja hakemukseni priimakuntoon. Piilarikavereista oli apua myös yksittäisissä hakutilanteissa ja hakemusten terävöittämisessä. Määräaikaisen pätkän ollessa katkolla hyödynsin myös kaupungin työllisyyspalveluja ja tein elämäni ensimmäisen video-CV:n. Nykyiseen vakituiseen työhöni päädyin avoimen haun kautta. Hakemisessa pystyin hyödyntämään kertyneitä työnhakutaitojani ja räätälöimään hakumateriaalit nopealla aikataululla.

057_PIILARIT_2019

Piilo-osaajien promokuvauksissa oli kuplivan hauska fiilis, kuten kuvista näkyy.
Kuvat: Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Mitä muuta kampanja sinulle antoi?

Piilo-osaajat on antanut minulle roppakaupalla rohkaisua työnhaun aallokoissa. Olen saanut upeita, osaavia ystäviä ja lukuisia tuttavia LinkedInissä ja Twitterissä. Piilo-osaajien ammattitaitoisessa porukassa olen oppinut uutta myös ammatillisesti markkinointiviestinnästä, some-kampanjoinnista ja vapaaehtoistoiminnasta.
Esimerkiksi blogitekstien kirjoittaminen ja sparrailu on antanut rohkeutta puhuaomalla äänellä. Aiheita voi pallotella yhdessä ja teksteihin saa palautetta, joten jokaisella osaajalla on mahdollisuus tuoda esiin itselle ja muille tärkeitä työelämäteemoja. Pääsin myös toteuttamaan Piilo-osaajat ry:n visuaalisen ilmeen, osallistuin Rekrytointi- ja osaamismarkkinoiden sekä Unelmien työnhakupäivän toteuttamiseen.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Työnhakija on hurjassa prässissä työnhakutilanteessa, ja kilpailu kiinnostavista paikoista on kova. Piilarien asiantuntevassa vertaisporukassa voit keskittyä omiin vahvuuksiisi, kehittää itseäsi ja tuuletella niin ilonaiheita kuin harmituksia. Piilo-osaajien yhteisössä työnhaku on usein jopa hauskaa!

heidi_hölsömäki_profiilikuvaKirjoittaja Heidi Hölsömäki on kuunteleva kehittäjä ja visualisoiva toimittaja. Järjestöviestinnän ammattilaisen sydän ja näppis sykkivät erityisesti ihmisten hyvinvoinnin puolesta. Heidi jatkaa Piilo-osaajissa taustaosaajana.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s