aurinkoinen ranta

Osaaja pois piilosta – Lauran tarina

Taittotaitoinen somenikkari Laura Kakkonen sai Piilo-osaajilta paljon tsemppiä työnhakuun ja hyviä vinkkejä itsensä esille tuomiseen somessa. Lue, miten Laura lopulta nappasi itselleen uuden työn.

Mikä sai sinut alunperin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Huomasin Piilo-osaajien julkaisuja Twitterissä jo noin vuosi sitten silloisessa määräaikaisessa työssä ollessani. Painoin nimen mieleen ja päätin liittyä mukaan, kun työnhaku taas jossain vaiheessa tulisi ajankohtaiseksi. Piilo-osaajissa vaikutti olevan hyvä tekemisen meininki ja kannustava ilmapiiri, mikä innosti liittymään mukaan.

Mitä halusit saavuttaa kampanjan avulla?

Halusin pääasiassa vertaistukea työnhakuun ja saada työnhakuani enemmän esille esittelyprofiilin kirjoittamisen ja jakamisen kautta. Olin valmis auttamaan myös verkkosivujen päivittämisessä ja blogien kirjoittamisessa.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Tavoitteet toteutuivat hienosti: sain lämpimän vastaanoton liittyessäni Piilo-osaajiin ja tsemppausta niin töiden hakemisessa kuin pettymysten hetkelläkin. Lisäksi sain hyviä vinkkejä muilta yhteisön jäseniltä esimerkiksi LinkedInin hyödyntämiseen työnhaussa. Tein esittelyprofiilini julkaisusta LinkedIn-postauksen, johon liitin lyhyen esittelyvideon ja linkin profiiliin. Eräs vanha tuttuni huomasi postauksen ja kysyi, olisinko kiinnostunut hänen työpaikallaan avautuvasta viestintä- ja markkinointivastaavan paikasta. Kävin haastattelussa ja ilokseni pääsin töihin! Ilman piilareiden vinkkejä ja esimerkkejä olisin tuskin uskaltanut tehdä esittelyvideota ja tuoda itseäni enemmän esille työnhakijana.

Mitä muuta kampanja sinulle antoi?

Uskoa omaan tekemiseen ja toivoa työllistymiseen. En ehtinyt olla aktiiviosaajana kovin pitkään, mutta sain olla vähän aikaa mukana Twitter-tiimissä ja kirjoittaa blogitekstin. Yhdessä tekemisessä on voimaa, ja Piilo-osaajissa kaikki tukevat toinen toisiaan.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Kannattaa ehdottomasti liittyä mukaan! Piilareissa kaikki tehtävät on jaettu aktiiviosaajien kesken, eikä yksin tarvitse puurtaa. Pidempään mukana olleet opastavat kyllä alkuun, jos ei heti kaikkea osaa. Vinkkejä ja neuvoja saa aina kysyä. Tässä hommassa ei voi kuin voittaa!

Laura Kakkonen

Kirjoittaja Laura Kakkonen on verkkoviestinnän ja somen vietäväksi heittäytynyt taittotaitoinen somenikkari. Visuaalisuus, jatkuva oppiminen ja luova ideointi innostavat niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s