unelmatyö antaa odottaa

Osaaja pois piilosta – Tanjan tarina

Tanja arveli töitä hakiessaan, ettei hän tulisi saamaan työpaikkaa perinteisen avoimen työpaikkailmoituksen ja hakuprosessin myötä. Ja kokemuksesta Tanja jo tiesi, että työnhaku on raskasta, ja mikäs sitä taakkaa paremmin helpottaisi kuin vertaistuki. Piilo-osaajien vertaistuella työnhaku ei ollut enää tylsää vaan kuplivan hauskaa, ja jonka toiminnassa mukana olemalla opit uusia asioita.

Mikä sai sinut alunperin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Olin jäänyt taas kerran työttömäksi ja ajattelin, että nyt on aika tehdä työllistymisen eteen paljon enemmän kuin ennen ja vielä julkisesti. Ennen Piilo-osaajiin liittymistäni halusin löytää jotain uutta ja erilaista sekä jotain, minkä avulla voisin omalla paikkakunnallani erottua positiivisella tavalla muista työnhakijoista, ja parhaassa tapauksessa ihmiset tuntisivat minut jo entuudestaan jostain. Toisin sanoen halusin siis näkyvyyttä omalle työnhaulleni ja omalle henkilöbrändilleni, jotain mikä kuitenkin sopisi omaan ajatusmaailmaan, ja olisi ennen kaikkea mukavaa. Tuohon aikaan näin LinkedInissä toisen, Piilo-osaajaksi tuolloin liittyneen, Nina Moilasen postauksen, hänen liittymisestään Piilo-osaajien iloiseen ja aktiivisesti somessa näkyvään asiantuntijaverkostoon.

Halusin saada myös vertaistukea työttömyysjaksooni ja työnhakuuni, koska tiesin niiden, usein työttömänä oltuani, olevan raskasta aikaa ja puuhaa sekä joskus mieltäkin alentavaa. Joten mikäs sen raskaan taakan ja mieltäkin alentavan tekee keveämmäksi, ja työttömyysjakson mukavammaksi kuin vertaistuki.

Liityin Piilo-osaajiin myös siksi, että halusin saada mielipiteitä CV:stäni sekä tukea oman osaamisen sanoittamiseen, jotta voisin hioa molemmista timanttiset työnhakuani ajatellen.

Mitä halusit saavuttaa yhteisön avulla?

Halusin eritoten saada some-näkyvyyttä, vertaistukea työnhakuuni. Halusin myös saavuttaa sen, että minut tunnettaisiin, kotipaikkakunnallani ”piilari” -tyyppinä, joka markkinoi iloisen kuplivaa työnhakuyhteisöä tällä alueella.

Tavoitteeni toteutuivat jokseenkin hyvin, mutta kotipaikkakunnallani Piilo-osaajien markkinointi ja näkyvyys ”piilari” -tyyppinä ei kunnolla kerennyt edes lähteä vauhtiin, kunnes työllistyin. Mutta aion jatkaa niin kauan Piilo-osaajien aktiiviosaajana kuin ajallisesti on mahdollista. Myös Piilo-osaajien markkinointia alueella aion jatkaa vapaana olevan ajan puitteissa.

Työllistyin oman verkostoni kautta, ja tässä tapauksessa entiselle työnantajalleni, johon olin tehnyt erittäin suuren vaikutuksen jo vuosia sitten.

Mitä muuta yhteisö sinulle antoi?

Mieletöntä positiivista tsemppihenkeä ja optimista asennetta työnhakuun. Työnhaku ei piilareiden tsempatessa tuntunut läheskään niin raskaalta kuin yksin. Pääsin myös ylläpitämään, kehittämään taitojani verkkosivutiimissä ja uutiskirjetiimissä.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Suosittelen ehdottomasti liittymään. Näkyvyydestä ja yhteisön tuomasta avusta esim. oman osaamisen sanoittamisessa, ja yhteisön antamasta vertaistuesta on erittäin paljon hyötyä työnhaussa. Aktiiviosaajana pääset osallistumaan eri tiimeihin ja oppimaan uutta tai ylläpitämään omaa osaamistasi esim. sosiaalisessa median kanavista, ja niissä tapahtuvan yhteisön markkinoinnin parissa. Itse ylläpidin Piilo-osaajien verkkosivustoa, ja loin yhdessä muutaman muun piilarin kanssa uutiskirjeen, joissa pääsin kehittämään, ylläpitämään ja syventämään omia taitojani, sekä oppimaan samalla myös uutta.

 

Tanja Flygare

Kirjoittaja Tanja Flygare on kokenut asiakasviestijä ja markkinoinnin mutiltalentti, joka suorastaan rakastaa TO-DO -listoja ja tehtävien loppuunsaattamista.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s