Osaaja pois piilosta – Miian tarina

Miia Leppänen astui Piilareiden avulla pois piilosta, ja sanoi ääneen, että kaipaa uusia haasteita. Pian uusi työ käveli eteen, ja siihen oli helppo tarttua, kun päätös irtautua vanhasta oli jo tehty. Piilareissa hän näki kulissien kautta miten ammattimaista somemarkkinointia hoidetaan.

Mikä sai sinut alun perin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Idea kuulosti hauskalta ja ajattelin että se auttaisi itseäni jäsentämään omia tulevaisuudensuunnitelmiani. Oli hyödyllistä kirjata kompaktisti ylös se mitä osaan, ja mistä olen kiinnostunut. Ihan aluksi ajattelin, että profiiliin ei tule omaa nimeä, että olisin vielä ”piilossa”. Sitten kun tajusin, että tästä tulee nyt julkista, aloin valmistautua ajatukseen, että jotain uutta saattaa olla pian edessä. Koska minulla oli vakituinen työpaikka, ja hain vain uutta suuntaa, se tarkoitti myös, että kerroin opintovapaani aikana työnantajalle, että kaipaan uusia haasteita.

Mitä halusit saavuttaa yhteisön avulla?

Ihminen tarvitsee ympärilleen samassa tilanteessa olevia ihmisiä, sillä heiltä saatu empatia tuntuu aidoimmalta. Työn hakeminen ei ole aina helppoa ja hauskaa, eikä siitä tee mieli kovin avoimesti huudella, sillä kaikki on vielä epävarmaa. Ajattelin, että yhteisö toisi tukea ja tsemppiä uuden etsimiseen.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Piilo-osaajan osaajaprofiilin rakenne selkeytti omia ajatuksiani siitä, mitä oikeastaan olin hakemassa. Sain profiilin linkistä myös lisämateriaalin, jonka voin liittää hakemuksiin. Profiilin julkaisu toi myös LinkedIn profiiliini ison piikin uusista katselijoista. Muutaman kerran tuli myös purettua työnhakuun liittyviä ajatuksia tuntemattomien vertaisten kanssa.

Mitä muuta yhteisö sinulle antoi?

Piilareiden somen taustaorganisaatio ja sen sisäinen viestintä oli mielenkiintoinen kurkkaus siihen, miten hommat hoidetaan suunnitelmallisesti ja ammattimaisesti!

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Kannattaa ehdottomasti sanoittaa ja unelmoida omasta tulevasta työstä. Piilarit tarjoaa upean mahdollisuuden sparraamiseen, palautteeseen ja vertaistukeen. Oppimisen asiantuntijana uskon vahvasti oppimisen sosiaaliseen ulottuvuuteen: Piilareissa opit itsestäsi ja omasta unelmien tulevaisuudesta, yhdessä muiden kanssa. Jos sosiaalinen media millään tavalla liittyy tulevaan osaamiseesi – ja kenenpä ei liittyisi – Piilarit tarjoaa konkreettisen tilan uuden oppimiselle ja kokeilulle.

Kirjoittaja Miia Leppänen on oppimisen asiantuntija, joka oppi Piilareissa sanoittamaan mihin suuntaan haluaa omaa tulevaisuuttaan rakentaa. Uusi työpaikka odotti nurkan takana, kun sanoi ääneen, että on nyt valmis uuteen askeleeseen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s