Kun osaaja ja rekrytoija saavat paikan kohdata

Piilo-osaajat ottivat ensimmäisen isomman askeleen tapahtumajärjestämisen puolella elokuun 27. ja 28. päivä, kun osaamismarkkinat toteutettiin. Tapahtuma järjestettiin ensin Tampereella ja heti perään Helsingissä. Tavoitteena oli kohtauttaa osaajia ja rekrytoijia sekä tarjota työkaluja ja sparrausta erilaisiin tarpeisiin. Tapahtumat järjestettiin yhteistyössä MiBin kanssa.

Tapahtumat alkoivat Jari Saarenpään 45 minuutin luennolla luontaisista taipumuksista. Jari herätteli kuulijoita pohtimaan omia motivaatiotekijöitä ja mistä kenellekin työn imu kumpuaa. Luennon aikana osallistujat kävivät useamman lyhyen pariporinan ja juttua olisi varmasti riittänyt pitkälle iltaan saakka. Jarin luento saikin erityisen paljon positiivista palautetta ja aiheesta toivottiin lisää myös tulevaisuudessa. Tämä kertoo siitä, että osaajat ovat kiinnostuneita omista vahvuuksistaan ja motivaatiotekijöistään erityisesti silloin, kun on tullut halu tai muu tarve katsoa uusia uria. Osaajamme Ronja Iso-Heiko kirjoitti luennosta blogikirjoituksen, josta on helppo päästä kärryille mistä oli kyse sekä osallistujien virkistää muistiaan.

Tapahtumien tunnelma oli iloinen ja moni osaaja oli tullutkin paikalle mukanaan CV ja hakemuspohja, toiveenaan saada sparrausta ja hyviä vinkkejä. Tämä tarve ei jäänyt kenellekään epäselväksi, sillä sparrauspisteille oli runsaasti jonoa. Pikagalluppi kertoi, että lyhyessäkin ajassa oli saatu aikaan ehyempää CV:tä ja selkeämpää runkoa hakemuksen laatimiseen. Myös LinkedIn-sparrauspiste oli kiireinen ja tämä kertookin siitä, että somen kanavat ovat osaajilla aktiivisessa käytössä ja niitä halutaan ylläpitää päivitettyinä.

Yhteistä kaikille työpajoille oli katse tulevaisuuteen.

Rekrytoijat olivat kaikki mukana vapaaehtoisina ja vetivät suosittuja työpajoja. Aiheet olivat monipuoliset oman osaamisen sanoittamisesta itse rekrytointiprosessiin. Yhteistä kaikille työpajoille oli katse tulevaisuuteen. Rekrytointi puhuttaa paljon myös somessa ja usein kuulee, että prosessit ovat vanhanaikaisia ja hitaita. Piilo-osaajat halusivatkin antaa kaikille mukana olleille kanavan kertoa omat visionsa ja ajatuksensa siitä, millaista on moderni rekrytointi. Näitä kommentteja keräsivät Tampereella RecRight ja Helsingissä Duunitori, lähiaikoina saammekin koosteen näistä ajatuksista. Sen verran voin jo paljastaa, että mm. somen monipuolisempi käyttö mainittiin useamman kerran.

Valmistaudu työnhakuun selvittämällä itsellesi mitä osaat JA mitä haluat tehdä!

Twitter lauloi tapahtumapäivinä ahkerasti ja sieltä pystyi hyvin nostamaan esiin sen kaikkein tärkeimmän ja toistuvan ajatuksen, eli itse pitää tietää mitä osaa. Sitä ei kukaan muu osaa kertoa. Valmistaudu työnhakuun selvittämällä itsellesi mitä osaat JA mitä haluat tehdä!

Mitä meille Piilo-osaajille tästä kaikesta jäi käteen? Sitä kaikkea ei voi edes sanoiksi pukea, sillä tunnelma oli niin huikea! Sen kuitenkin nyt tiedämme, että tällaisille tapahtumille on tarvetta, osaajat ja rekrytoijat haluavat kohdata muuallakin kuin vain paperilla. Molemmat oppivat toisiltaan vapaassa keskustelussa ja näin sekä osaajan työnhaku että rekrytoijien prosessit kohtaavat paremmin tulevaisuudessa. Ihmisten halu verkostoitua on suuri, sillä usein pienikin tsemppisana oikeassa paikassa toiselta samassa tilanteessa olevalta tai sen kokeneena pelastaa päivän ja auttaa jaksamaan eteenpäin.

Mitä meille Piilo-osaajille tästä kaikesta jäi käteen? Sitä kaikkea ei voi edes sanoiksi pukea, sillä tunnelma oli niin huikea!

Piilo-osaajat on 1.9.2018 alkaen irtautunut MiB ry:n siipien suojasta omille siivilleen ja olemme avoin verkosto kaikille halukkaille ikään, sukupuoleen ja elämäntilanteeseen katsomatta. Olemme olleet aktiivisesti kuulolla siitä, millaisia tarpeita ja toiveita osaajilla ja rekrytoijilla on ja seuraavat tapahtumat ovatkin jo suunnittelupöydällä. Piilo-osaajien kanavat kannattaakin ottaa nyt aktiiviseen seurantaan ja käydä tutustumassa myös toimintaamme www.piilo-osaajat.com. Sieltä löytyy myös ohjeet, miten lähteä mukaan toimintaan.

Petra Alijarvi

Kirjoittaja Petra Alijärvi on organisaation ja ihmisten piilossa olevan potentiaalin arkeologi. Hän on vahva visionääri, jolle vain taivas on rajana.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Kun osaaja ja rekrytoija saavat paikan kohdata

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s