Osaaja pois piilosta – Niinan tarina

Tietyn, harvinaisemman alan syväosaajana ei ole aina helppo löytää töitä. Eikä yliopistotaustalta ole helppo ponnistaa yritysmaailmaan töihin. Niina Tavi onnistui näissä molemmissa Piilo-osaajien tukemana!

Mikä sai sinut alunperin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Olin tehnyt Jaanan kanssa yhteistyötä Mothers in Business ry:ssä tapahtumajärjestäjänä. Kun kuulin hänen ideastaan käynnistää yhteisöllinen työnhakukampanja, tiesin, että tässä haluan olla mukana ensimmäisten joukossa.

Mitä halusit saavuttaa kampanjan avulla?

Halusin saada uutta potkua ja uusia ideoita työnhakuun. Sosiaalinen media työnhaussa tuntui vieraalta ja oman osaamisen esille nostaminen epämukavalta.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Rohkaistuin hyödyntämään sosiaalista mediaa työnhaussa sekä laajentamaan verkostoani mm. LinkedInissä. Kirjoitin blogikirjoituksia, mitä tuskin olisin tehnyt ilman tätä kampanjaa. Piilo-osaajien kautta oli luontevaa kehittää viestintätaitoja ja toimin jonkin aikaa myös kampanjan twitter-vastaavana.

Työnhakuaikana pyrin monilla tavoin kehittämään osaamistani ja syksyllä hakeuduin täydennyskoulutukseen, johon kuului harjoittelujakso. Sain toivomani paikan konsultointiyrityksestä ja harjoittelun jälkeen työllistyin yritykseen.

_5003743

Mitä muuta kampanja sinulle antoi?

Erityisen mukavana muistona Piilo-osaajista jäi lokakuussa nopealla aikataululla järjestetty Unelmien työnhakupäivä. Se oli upea työnäyte porukan asenteesta sekä vilpittömästä halusta auttaa ja kannustaa muita työnhakijoita.

Kaikista tärkeintä on ollut kuitenkin Piilo-osaajien upea ryhmähenki. Porukan kesken jaetaan sekä onnistumiset työnhaussa että tsempataan eteenpäin pettymyksen jälkeen. Toisten onnistumiset pitivät yllä ajatusta siitä, että omakin hetki vielä koittaa – kuten nyt kävikin!

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Lakkaa harkitsemasta ja lähde mukaan. Tämä on hieno mahdollisuus oppia uutta ja kehittää omaa osaamista työnhakuaikana. Samalla tutustuu monipuoliseen joukkoon innovatiivisia, aikaansaavia ja sisukkaita tekijänaisia.

MIB3PROF_045_Niina

Niina Tavi on tutkijataustainen ympäristöasiantuntija, joka aloittelee uutta uraansa konsultointiyrityksessä.

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Osaaja pois piilosta – Niinan tarina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s