Osaaja pois piilosta – Sannan tarina

Piilo-osaajista saa potkua myös silloin, kun työssäkäyvänä etsii urapolulleen uusia suuntia. Sannan saamista neuvoista tärkein oli ”muista hengittää”. Muihin onnistumistarinoihin voit tutustua täällä.

Mikä sai sinut alunperin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Olen ollut Mothers in Businessin jäsen jo jonkin aikaa, ja somea selatessa bongasin orastavan ajatuksen työnhakuryhmän perustamisesta. Koska tapanani on kurkistaa ensin ja katua sitten, ilmoitin heti olevani kiinnostunut, vaikken ollutkaan aktiivisessa työnhaussa vaan pikemminkin täydessä työnteossa.

Mitä halusit saavuttaa kampanjan avulla?

Piilo-osaajien matkaan lähtiessäni haistelin varovasti uusia uratuulia ja kaipasin kipinää työnhakuun muutaman vuoden tauon jälkeen. Olin jo edellistä työpaikkaa etsiessäni toteuttanut menestyksekkäät työnhakuverkkosivut ja huomannut somen voiman rekrytoinneissa, joten kanavaosaamista enemmän kaipasin samantyyppisessä elämäntilanteessa olevien taustatukea. Toisaalta ajattelin, että voisin ehkä antaa omaa osaamistani jollakin tavalla kampanjan käyttöön.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Sain kaipaamaani kipinää, sparrausta työnhakuun ja supertärkeää tsemppiä haastattelutilanteisiin. Tärkein saamani neuvo oli ”muista hengittää”, joka siivitti menestykseen ja toi minulle uuden, innostavan ja juuri sopivan haastavan työn. Juuri päättyneen vuoden parhaita päätöksiäni oli epävarmuuden sietäminen, työpaikan vaihtaminen ja uusien ura-askeleiden ottaminen mediatalon muuttuvassa portaikossa. Ruuhkaisassa arjessa pieni hengittely tekee kyllä muutenkin ihan hyvää!

Toinen tavoitteeni jäi hieman hetkisen syksyn aikatauluhaasteiden jalkoihin, mutta ainakin annoin vinkkejä tämän sivuston hakukoneoptimointiin ja olin toivottavasti omalta osaltani kannustamassa osaajia pois piilosta. Olen muuten edelleen käytettävissä, jos joku siellä kaipaa pientä tuuppausta vaikkapa henkilöbrändin herättelyyn tai somessa suhailuun! 🙂

Mitä muuta kampanja sinulle antoi?

Kampanja toi uusia tuttavia ja verkostoja sekä (itsestäänselvän) tiedon siitä, että pirkanmaalaisissa pienten lasten äideissä on huikea määrä poweria. Porukassa on positiivista energiaa, käsiä ei turhaan heilutella vaan kurahaalareiden pesun lomassa kehitetään itseä ja aurataan omaa tietä kohti unelmatyötä. On ollut ilo seurata osaajien itsevarmuuden kasvua, verkkoviestinnän taitojen kehittymistä, iloista yhteishenkeä ja toisaalta empaattista suhtautumista työnhaun haastavissa tilanteissa.


Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Suosittelen porukkaan liittymistä, vaikket olisi perinteinen ”työtön työnhakija” vaan vaikkapa alanvaihtaja, uutta työtä etsivä tai omaa yritystoimintaa harkitseva. Kampanjaporukasta saat varmasti uusia taitoja, näkökulmia ja aimo annoksen rohkeutta!

Toivotan menestyksekästä uutta vuotta kaikille uutta työtä etsiville! Tästä porukasta saat taatusti uutta potkua piilosta poistumiseen.
sanna_aamulehti
Sanna Saarikangas
 on viestinnän osaaja, työyhteisön penaalin kynien teroittaja ja kolmilapsisen uusperheen äiti. Sanna löysi piilo-osaajana uuden urapolun ja on poistunut piilosta.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s