Millainen on unelmien työpaikka?

Kun loman viimeisinä päivinä pelkkä ajatuskin töihin paluusta saa tuskan hien otsalle ja sydämen jättämään muutaman lyönnin välistä, on selkeästi väärässä työtehtävässä. Tällainen tilanne on todennäköisesti tuttu jokaiselle jossakin vaiheessa työuraa. Työpaikan vaihtaminen ei välttämättä käy helposti ja irtisanoutuminen ei monesti ole vaihtoehto.

Itse en koe tämän hetken työtehtäviä itselleni sopiviksi, mutta yritän keskittyä työn positiivisiin puoliin. Olen kuitenkin tyytyväinen siitä, että töitä ylipäätään on. Olenkin tässä uusia haasteita etsiessä yrittänyt miettiä millainen olisi unelmieni työpaikka. Millaisessa tehtävässä haluaisin toimia ja missä voisin viettää, vaikka koko työurani.

Tärkeimpänä asiana pidän ehdottomasti sitä, että työilmapiiri on hyvä. Mieluiten toimisin tehtävässä, jossa voisin olla vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Esimerkiksi monet ongelmat on paljon helpompi ratkaista, kun niistä voi keskustella muiden kanssa ja saa erilaista näkökantaa asioihin. Myös tylsempiä tehtäviä on paljon mukavampi tehdä, jos ne voi jakaa hyvien tyyppien kanssa.

people-2569234_640

Ideaalisessa tilanteessa työpaikka olisi aivan kodin naapurissa, jolloin työmatkoihin käytetty aika olisi lyhyt. Tämä tuskin koskaan toteutuu, joten toiveena olisi, että työmatkaan ei kuluisi mahdottoman pitkää aikaa päivittäin. Olisi myös kiva, jos työssä olisi etätyömahdollisuus. Tämä taas antaisi mahdollisuuden käydä pidemmälläkin töissä, jos välillä voi jäädä ”kotitoimistolle”. Minusta olisi myös mukavaa, jos työhön sisältyisi jonkun verran matkustamista. Sillä ei ole väliä olisiko matkat kotimaahan vai ulkomaille.

Työtehtävät voisivat olla vaihtelevia ja samalla sopivasti haastavia. Töihin olisi mukava mennä ja töistä tulisi kotiin virkeänä. Työpaikassa voisi olla myös mahdollisuuksia etenemiseen sekä itsensä kouluttamiseen. Perheelliset olisi otettu huomioon esimerkiksi niin, että lasten sairasloman aikana voisi halutessaan/lapsen tilanteen niin salliessa tehdä töitä etänä.

Palkka olisi tietenkin enemmän kuin tilille mahtuu ja lisäksi saisi vielä bonuksia hyvin tehdystä työstä (todellisuudessa palkalla ei ole niin suurta merkitystä). Työpaikalla voisi olla myös mahdollisuus johonkin harrastamiseen, esimerkiksi kuntosali tai harrastekerho, ja/tai yhteisiä illanviettoja työporukan kesken.

Näillä kaikilla ominaisuuksilla varustettua tehtävää tuskin heti löytyy, mutta onneksi kaikkien ominaisuuksien ei tarvitsekaan täyttyä ja silti paikka voi olla unelmien työpaikka. Positiivinen tekemisen meininki ja asenne lähtevät aina itsestä ja siihen pystyy itse vaikuttamaan.

Millainen on sinun unelmiesi työpaikka? Mitä ominaisuuksia haluaisit työpaikasta/-tehtävästä löytyvän? Kerro kommenteissa!

CV-kuva-tallaKirjoittaja Mari Talla on kahden lapsen äiti, innokas insinööri ja ikuinen opiskelija, joka etsii unelmien työpaikkaa.

Advertisement

10 kommenttia artikkeliin ”Millainen on unelmien työpaikka?

  1. Heli V-M sanoo:

    Kiitos hyvästä kirjoituksesta! Unelmien työtehtävä yhdistäisi karttuneen työkokemuksen (HR) ja koulutuksen (viestintä). Työelämän ”pehmeät arvot”, kuten työaikajoustot ja etätyömahdollisuus menevät palkan edelle. Hyvillä esimiestaidoilla siunattu pomokin olisi plussaa!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s