Unohda VIP, tänä kesänä haluat olla SIP!

Suomen kesä on täynnä festivaaleja, tapahtumia, kyläjuhlia ja kissanristiäisiä, joihin jokaiseen on tarjolla omat VIP-passinsa. Tunnelma on riemukas – vipissä eivät paina arkihuolet, vaan kesäauringossa päivettyneet ihmiset kohottelevat skumppalasejaan oikealle ja vasemmalle. VIP-elämä ei kuitenkaan jatku ikuisesti. Paluu arkeen voi olla masentava, mutta onneksi meistä jokainen voi olla SIP (Socially important person) vaikka joka päivä.

SIP tarkoittaa henkilöä, jolla on vaikutusvaltaa omassa sosiaalisessa verkostossaan. Usein sippeinä pidetään tuhansien tai miljoonien seuraajien tubettajia tai bloggaajia, mutta väitän, että lähes jokainen meistä on mielipidevaikuttaja omassa verkostossaan. Nyt käytössä olevat viestintävälineet ja työkalut mahdollistavat entistä nopeamman tiedonvälityksen, emmekä kaipaa mainostoimistojen huippuunsa hiottuja mainoskampanjoita. Kuluttajat kaipaavat sisältöjä, joihin voivat samaistua. Henkilökohtaisuus, aitous ja rosoisuus pitävät pintansa ja kaverisuositusta pidetään luotettavampana kuin yrityksen omaa viestintää.

”Lähes jokainen meistä on mielipidevaikuttaja omassa verkostossaan.”

Tähän koko Piilo-osaajien projektikin perustuu. Projektin kautta työllistynyt Marjaana kertoi tarinansa blogissa viime viikolla ja uusi suunta työelämässä vaati vain yhden oikean LinkedIn-kontaktin. Se kuvaa myös viestinnän murrosta hyvin: perinteinen enemmistö-vähemmistö -ajattelu ei toimi, vaan kaiken ytimessä on kohdentaminen. Viestiään kannattaa viilata niin kauan, että se puhuttelee ennemmin tarkkaan rajattua pienempää yleisöä kuin summittaista miljoonayleisöä.

social-media-1233873_1920

SIP-ilmiötä kannattaa siis hyödyntää myös työnhaussa. Kuka voisi olla oikea henkilö välittämään juuri sinun viestisi eteenpäin? Tunnetko oman alasi vaikuttajan, jolle voisit linkittää LinkedIn-profiilisi tai oletko kertonut edes omassa verkostossasi etsiväsi uusia tuulia urallasi? Työnhausta ei tarvitse tehdä teatteria eikä sinun kannata hirttäytyä henkilöbrändäykseen, mutta usein unohdamme, että kesämökkinaapuri tai puistojoogan vierustoverikin saattaa tuntea ihmisiä, jotka olisivat kiinnostuneita juuri sinusta.

”Kesämökkinaapuri tai puistojoogan vierustoverikin saattaa tuntea ihmisiä, jotka olisivat kiinnostuneita juuri sinusta.”

Jos työnhaun ajatteleminen tai työnhaun edistäminen kesällä tuntuu liian vaivalloiselta, voit aloittaa pienin askelin. Suosittele ja kehu ensin kollegaasi, kuten Hanne Kettunen Valeäiti -blogista teki, tai suosittele lomalukemistasi myös Facebook-kavereillesi. Kesällä on lupa löysätä ylintä nappia ja ottaa vähän rennommin. Sitäpaitsi kuka tietää, vaikka urasi seuraava tärkeä kontakti löytyisi tänä viikonloppuna Tammerfestien vipistä!

 

emminuorgam_katarinakirvesmakiphotography_web-2

Kirjoittaja Emmi Nuorgam on sisältöammattilainen, tapahtumantekijä ja markkinoinnin jokapaikanhöylä, joka harrastaa ravintoloissa syömistä ja Twitterissä vänkäämistä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s